Energia-avustus kaukolämpöön loppuu

Julkaistu 16.10.2023|Kaikki artikkelit Kaukolämpö
Uuden kaukolämpökeskuksen säätö.

Avustusta vielä vähän jäljellä – Taloyhtiö ole nopea!

Energiatehokkuutta parantaviin remontteihin jaettavat avustukset päättyvät vuoden loppuun mennessä, ja tämä vaikuttaa myös taloyhtiöiden kaukolämpösaneerauksiin. Vuonna 2023 loppuvaa avustusta on kuitenkin vielä tarjolla nopeimmille taloyhtiöille.

Ara tiedottaa, että asuinrakennuksille jaettavasta 98,7 miljoonan euron energia-avustuksesta on jaettu tai varattu 83,5 miljoonaa euroa. Toisin sanoen vielä 15,4 % avustuksesta on jäljellä, ja tämä mahdollisuus on avoinna myös taloyhtiöille, jotka hakevat avustusta kaukolämpöremonttiin. Lokakuussa alkaa olla viimeiset hetket hakea avustusta vanhan kaukolämpökeskuksen uusimiseen, sillä Ara käsittelee hakemukset järjestyksessä ja avustuksen myöntäminen loppunee ennen vuoden loppua. 

Taloyhtiöille vinkkinä: kannattaa pyytää tarjous saneerauksesta ja laittaa hakemus vireille mahdollisimman nopeasti. Kaukolämpösaneeraus on edessä ennemmin tai myöhemmin, joten hyödyntämällä saatavilla olevaa avustusta voi säästää kustannuksia. Avustuksen hakijoina voivat toimia asuinrakennuksen omistajat.  

Energia-avustus taloyhtiölle

Aran energia-avustus on vaikuttanut kaukolämpöurakoinnin kasvuun vuosien 2022 ja 2023 aikana, mikä on näkynyt myös Pipeco Talotekniikan asennuskalenterissa. Pipeco on toteuttanut yhteensä 50 kaukolämpösaneerausta Savo-Karjalassa näiden vuosien aikana. Toiveena on, että kaikki kiinnostuneet taloyhtiöt ehtivät vielä hyödyntää avustetun kaukolämpösaneerauksen mahdollisuuden. Lisätietoja ja apua kaukolämpöön ja energia-avustukseen liittyen voi hakea Aran sivuilta tai kysymällä lisää täältä

Aika on siis nyt otollinen parantaa rivi- tai kerrostalon energiatehokkuutta vaihtamalla vanha lämmitys uuteen kaukolämpökeskukseen. Mahdollisuus energia-avustukseen katoaa pian. 

Lähde: www.ara.fi