Maalämpöpumppu omakotitaloon Kuopion ja Savo-Karjalan alueella

Maalämpöpumppua säädetään puhelimella Gebwell Smart - pilvipalvelun kautta.

Maalämpö omakotitaloon

Asennamme maalämpöjärjestelmiä uusiin ja vanhempiin omakotitaloihin. Hoidamme kaiken laitemitoituksesta ja asennuksesta aina kattavaan käytönopastukseen asti. Toimimme Kuopion ja koko Savo-Karjalan alueella.

Mikäli haluat tarkan hinnan maalämpöpumpusta kotiisi, pyydä tarjous.

Pyydä tarjous

Kodin lämmitys maalämmöllä

Maalämpöä kalliosta, maaperästä tai vedestä

Maalämpöjärjestelmä lämmittää kodin ja käyttöveden hyödyntämällä maaperään varastoitunutta auringon lämpöenergiaa. Maalämpöjärjestelmä koostuu vesikiertoisesta lämmönjakoverkosta, laitetilaan sijoitettavasta maalämpöpumpusta sekä lämmönkeruupiiristä eli lämpökaivosta tai vaakaputkistosta. Se, miten lämpöä kerätään maasta, on yksi järjestelmän hintaan vaikuttavista tekijöistä.

Lämpöä voidaan tuoda lämpökaivolla kalliosta, vaakaputkistolla maaperästä tai vesistöstä. Lämpökaivonporaukseen tarvitaan tavallisesti lupa alueen rakennusviranomaiselta. Kuopion haja-asutusalueella ei kuitenkaan vaadita toimenpidelupaa yli 5000 m² tontille lämpökaivon porausta varten.

Miksi maalämpö valitaan usein kotiin?

1. Alhaiset lämmityskustannukset
Maalämpöpumppu on erittäin tunnettu energiatehokkuudestaan, ja siirtyminen perinteisestä lämmitysmuodosta maalämpöön voi pienentää lämmityskustannuksia jopa 50–80 %, mikä takaa nopean takaisinmaksun.

2. Kestävyys ja ympäristöystävällisyys
Maalämpöpumpulla on pitkä käyttöikä jopa 20–30 vuotta, ja se hyödyntää puhtaampaa ja ympäristöystävällisempää lämpöenergiaa. Uusiutuvan lämpöenergian hyödyntäminen vie kotia askeleen lähemmäksi riippumattomampaa energiantuotantoa.

3. Käyttömukavuus
Maalämpöpumpun käyttö on helppoa ja vaivatonta. Omakotitaloon suunniteltua maalämpöpumppua voi ohjata etänä puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Lisäksi Gebwell Aries invertterimaalämpöpumppu on langattomassa yhteydessä Gebwell Smart -pilvipalveluun, jonka kautta laitevalmistaja voi tarvittaessa ottaa laitteen etäohjaukseen. Laitteen käyttäjä saa aina asennuksen jälkeen meiltä kattavan käytönopastuksen.

4. Arvon nousu
Maalämpöjärjestelmä kasvattaa omakotitalon myyntihintaa, sillä ostajat suosivat pitkäikäistä lämmitysjärjestelmää sekä vakaita ja alhaisia lämmityskustannuksia.

Maalämpöpumpun asennus - Katso video

YouTube player

Laitemitoitus

Laitemitoitus on prosessi, jossa selvitämme maalämpöjärjestelmän tarvitseman tehon ja mitoitamme lämpöpumpun kapasiteetin vastaamaan kotisi lämmitystarvetta. Laitemitoitus on keskeinen vaihe lämmitysjärjestelmän suunnittelussa ja sen avulla varmistamme lämpöpumpun oikean hyötysuhteen ja pitkän käyttöiän. Suoritamme laitemitoituksen maksuttomalla kartoituskäynnillä ja teemme mitoituksessa yhteistyötä laitetoimittajien kanssa.

Miten maalämpöpumppu mitoitetaan?

Kartoituskäynti

Maksuttomalla kartoituskäynnillä perehdymme perusteellisesti asennuskohteeseen ja asiakkaan toiveisiin. Kartoituskäynti on tarpeen, sillä lämmitysratkaisu on aina enemmän tai vähemmän räätälöity kokonaisuus ja suunnitellaan tietyn kohteen tarpeeseen. Sen lisäksi, että perehdymme kohteeseen, autamme asiakasta hahmottamaan, miten lämmitysjärjestelmä voi parhaiten sopia kotiin. Kartoitus kestää kohteen mukaan 1-2 tuntia.

Varaa maksuton kartoituskäynti

 

Artikkelit

Ilmalämpöpumppu asennus kuopiossa.

Ilmalämpöpumppu asennettuna Kuopiosta – Mitä sinun pitää tietää ennen päätöstä

Julkaistu 9.4.2024

Ilmalämpöpumpun asennus Kuopiossa: Mitä sinun tulee tietää ennen hankintapäätöstä.

Lue artikkeli
Maalämpöpumput Kuopiossa.

Vanhan maalämpöpumpun uusiminen  

Julkaistu 1.3.2024

2000-luvun lähettyvillä hankittujen maalämpöpumppujen vaihtaminen kiihtyy. Mitä kannattaa huomioida?

Lue artikkeli
Kotitalousvähennys maalämpöpumpussa.

Kotitalousvähennys ja maalämpöpumpun hankintahinta

Julkaistu 26.1.2024

Miten paljon kotitalousvähennystä voi saada? Miten se vaikuttaa maalämpöpumpun hankintahintaan?

Lue artikkeli

Hei, miten voin auttaa maalämpöasioissa?

Mikko Mertanen Pipeco Talotekniikan myyjä.

Mikko Mertanen

Olen täällä auttamassa sinua kodin lämmitys- ja viilennyskysymyksissä.

mikko.mertanen@pipeco.fi

050 322 7779