Tietoa maalämpöpumpun hankintaan - Maalämpöjärjestelmän mitoitus

Miten maalämpö mitoitetaan?

Lämmitystarpeet mitoituksen perustana

Laitemitoitus on prosessi, jossa suunnittelemme ja mitoitamme maalämpöjärjestelmän tehon vastaamaan tiettyjä käyttövaatimuksia ja suorituskykytarpeita. Selvitämme laitemitoituksella kotiisi sopivimman maalämpöpumpun tehon, lämpökaivon syvyyden ja määrän. Sen lisäksi suunnittelemme lämpökaivon tai vaakaputkiston asennuspaikat paikan päällä toimenpidelupaa varten.

Huomioimme kiinteistön lämmitys- ja käyttövedentarpeet maalämpöpumpun mitoituksessa. Lämmönkeruupiirin ja maalämpöpumpun lämmitysteho mitoitetaan tarkasti kohteen tarpeiden mukaan. Tarkka järjestelmän mitoitus varmistaa lämpöpumpun optimaalisen toiminnan pitkällä aikavälillä.

Järjestelmän mitoituksen taustalla vaikuttavat monet tekijät, kuten lämmitettävän tilan koko, käyttöveden kulutus, rakennuksen energiatehokkuus ja myös meille savo-karjalaisille tuttu Itä-Suomen kylmä ilmasto. Omakotitaloissa ja muissa asuinkiinteistöissä tarkin mitoitukseen vaikuttava tieto on talon ja käyttöveden lämmitykseen kuluva energia vuositasolla.

Maalämpöpumpun koko

Omakotitalon laitetilaan sijoitettava maalämpöpumppu on usein kooltaan 66x60x80cm. Laitteen päälle tarvitaan myös tilaa, sillä maalämpöpumpun lisäksi laitetilaan sijoitetaan erilaisia järjestelmän vaatimia ohjaus- ja säätökomponentteja. Voidaan kuitenkin sanoa, että maalämpölaitteisto mahtuu lähes poikkeuksetta öljylämmityksen tilalle pannuhuoneeseen. Pannuhuoneen lisäksi laitetilana voi olla kodin tekninen tila tai muu lämmin lattiakaivolla varustettu tila.

Laitemitoituksen jälkeen asiakas pystyy hahmottamaan ennen asennusta, miten laitteisto voidaan sijoittaa laitetilaan. Sen lisäksi, hän voi tietää perusteellisesti valitun lämmitysjärjestelmän edut ja hyödyt kodin lämmityksessä.

Maksuton kartoituskäynti

Laitemitoitus tehdään maksuttomalla kartoituskäynnillä, joka ei sido asiakasta mihinkään. Käynti kestää kohteen mukaan 1-2 tuntia.

Varaa maksuton kartoituskäynti